Informasjon om koronavirus

Klikk for stort bildeInformasjon om situasjonen rundt koronaviruset i Ringebu kommune:

 

Onsdag 24. februar: 

En vinterferieturist er bekreftet smittet med SARS-CoV-2. Vedkommende er reist hjem og smittesporing er foretatt. Kjent smittevei.
 

Torsdag 18. februar:

Velkommen til vinterferie i Ringebu kommune!

I år er det avstand og hygiene som gjelder i vinterferien, men vi skal selvfølgelig nyte gode dager ute i vårt flotte vinterlandskap. Enten du skal på bortoverski, eller nedoverski, eller oppoverski, eller ake, eller… så gjelder det å tenkte smittevern i alt vi gjør. Det er sammen vi gjør det tryggere for hverandre.

Skal du handle eller ut å spise, husk å holde god avstand, bruk gjerne munnbind også, men husk at munnbind ikke erstatter avstand. Bare å senke skuldrene, og gjør gjerne innkjøp når du tror at det ikke er mange andre i samme ærend. Kanskje tidlig eller sent på dagen?

Ferietid er tid for gode opplevelser, gjerne samme med de man er glad i. Ofte kombinert med et besøk til eldre slektninger, som kanskje er på en av våre institusjoner. Husk også der alle smittevernrådene, bare slik klarer vi å opprettholde lave smittetall. Selv om mange eldre har fått vaksine, så må vi fortsatt tenkte godt smittevern.

Tenkt også igjennom antall nærkontakter, og minimer de så langt det er mulig. Bruk gjerne også smittestoppappen fra FHI, og registrer deg når du blir oppfordret til det på spisesteder osv. Skal du i skibakken, så gjelder samme rådene, hold avstand, tenk smittevern.

Husk at det er de nasjonale regler som gjelder. Det presiseres at feriegjester skal ta med seg smittevernregler fra der de bor. Kommer de fra kommune der det er påbud om munnbind, skal de fortsatt beholde den praksis selv om de drar til kommune der det ikke er slikt påbud.

Følger du disse enkle, men allikevel vanskelig rådene, vil du få en flott og hyggelig vinterferie her i Ringebu kommune. Batteriene blir nok like mye ladet som tidligere år, for ferie er ferie, enten med eller uten smittevern.

Kos dere ute eller inne, med eller uten sol, kvikk lunsj og appelsin.

Ordfører:
Arne Fossmo

Kommunedirektør:
Håvard Gangsås


De nasjonale anbefalingene for vinterferien kan du lese her.

 

Onsdag 5. februar:

Bestemmelser om at kjøpesentre og butikker skal drives smittevernfaglig forsvarlig ble tatt inn i covid-19-forskriften § 15b ved en endring som trådte i kraft den 25. januar 2021.
I den heter det at kjøpesentre og butikker skal sørge for at det er mulig å holde minst 1 meters avstand til personer som ikke er i samme husstand, at virksomheten har utarbeidet rutiner for god hygiene og godt renhold, og at rutinene blir overholdt.
Se informasjonsbrev til butikker angående dette her. (PDF, 93 kB) 
 

Torsdag 4. februar:

Vitusapotek Vinstra og Ringebu melder om at en av deres ansatte har testet positivt for koronaviruset. Nå ber de kunder som har vært innom apoteket 1. og 2. februar om å være ekstra oppmerksomme ved utvikling av symptomer.
Les mer om dette her. 
 

Onsdag 3. februar:

Tirsdag 2. februar startet vaksineringen for de over 85 år på Tromsvang. 62 stk ble vaksinert denne dagen. 
Tirsdag 9. februar skal 50 stk vaksineres. 

 


Arkiv over informasjon fra Ringebu kommune om situasjonen rundt koronaviruset

Beredskapstelefon om koronaviruset 
Ringebu kommune
Kun helserelaterte spørsmål
453 76 667

Åpningstider:
Mandag - fredag kl.  08.00 - 12.00


Folkehelseinstituttets publikumstelefon:  
815 55 015

Ringebu legekontor:
61 28 39 10

Hvis du mistenker at du er smittet av viruset eller er pårørende til noen som mistenker at de er smittet, er det viktig at du ikke møter opp på legekontoret, men tar kontakt med fastlege eller legevakt på telefon.

Råd for å forebygge smitte:

  • God håndhygiene: Vask hendene ofte og grundig, spesielt når du har vær ute blant folk. Vask hendene i 60 sekund. Hvis du ikke har såpe og vann tilgjengelig, kan du bruke et desinfeksjonsmiddel som inneholder alkohol.
  • Host/nys i papirlommetørkle (som blir kasta etterpå) eller i armkroken.
  • Berør minst mulig ting/gjenstander med hendene dine. Unngå å håndhilse.
  • Hold deg hjemme når du er syk.
  • Unngå tett kontakt med syke personer.


Kommunen følger de anbefalinger og råd som gis fra overordnede myndigheter.
Smittevernlegen følger situasjonen løpende og har det løpende informasjonsansvaret.