Hjemkjøring av varer fra butikker i Ringebu kommune

Klikk for stort bildeHelsedirektoratet har sendt brev til alle kommuner som bl.a omhandler innkjøp av husholdningsartikler for personer som sitter i hjemmeisolering eller hjemmekarantene. Her blir det tatt opp mulige løsninger for levering av varer til disse personene. 
 

I Landsbyen Ringebu har flere butikker allerede rigget opp et lignende tilbud for alle og da med flere type varer enn bare husholdningsartikler. Det ble naturlig å se på samordning av dette opp mot oppdraget som kommunen fikk fra Helsedirektoratet. 

Fra og med mandag 30.mars endres utkjøring av varer til: mandag - onsdag - fredag. Det kjøres ikke ut varmmat, men derimot mat som kan varmes opp av mottakeren selv. I påska kjøres det ut varer mandag 6.april og neste utkjøring blir 15.april. Deretter er ordningen tilbake til ordinære uker med mandag-onsdag-fredag.

Ringebu kommune har tatt kontakt med butikker både i Fåvang og i Landsbyen Ringebu for å gi informasjon og samtidig se på mulige fellesløsninger. Resultatet er at 17 butikker i kommunen har blitt med i ordningen. For bestilling kan den enkelte butikk ringes opp av deg som kunde og maten kan bli levert samme dag. Butikkene som er med på ordningen må ha bestillingene klare kl. 14.00  for uttransportering hvis du bestiller på en utkjøringsdag. Det er opp til den enkelte butikk hvor langt utpå dagen de vil ta opp bestillinger for levering samme dag, så det er greit å være tidlig ute hvis varer ønskes hjem den dagen du ringer(mandag-onsdag-fredag). Den enkelte butikk gjør avtaler med deg som kunde ang.betalingsmåte. 

Butikkene som er med i ordningen pr. 25.03.2020 er:

Ringebu:
Vaala kafe, Rema 1000, Bunnpris, Vitus Apotek, Ringebu Norli, Annis pølsemakeri, Sport 1 Ringebu, Rob Optik, Trend Ringebu, Fru Frøken, Hårstugu, Interflora Ninas blomster og Hedvik hudpleie og Kiwi Lundes. 

Fåvang:
Kiwi Fåvang, Coop Extra og Ysteriet Cafe. 

Det er inngått avtale om utkjøring med Lions Ringebu og Fåvang. Håkon Wangen og Jarle Lavik er de to positive frivillige som har meldt seg og sagt ja til å være de første sjåførene i tilbudet. De har vært på en liten opplæring i Ringebu kommune og fått utlevert nødvendig info og materiell(eks. kjørelister, hansker og antibac servietter). 

Tilbudet er foreløpig gratis for butikkene og ble startet opp onsdag 18.03.2020. Ordningen vil bli evaluert underveis i forhold til bruken og praktisk gjennomføring, første gang allerede mandag 23.03.2020 så følg med på evt. endringer her.