Viktig melding

Enkelte sider på hjemmesiden vår fungerer ikke, vi jobber med å løse problemet.

Randklev vegbru kan ikke åpnes for trafikk nå

Anleggsarbeidet på jernbanebrua gjør at det ikke er mulig å ha trafikk på fylkesvegbrua.

Byggeaktiviteten som Bane NOR har på jernbanebrua, gjør at det ikke er trygt å ha trafikanter på brua på fylkesvegen, sier prosjektleder Rolf Klemetrud i Innlandet fylkeskommune.

Midlertidig sikret

Fylkeskommunen har fått sikret fundamentene på den delvis ødelagte vegbrua mot flom. Det er Bane NORs entreprenør som har gjort dette arbeidet i forbindelse med reparasjonen av jernbanebrua. 

De to Randklev-bruene ligger rett ved siden av hverandre. 

Begge bruene ble ødelagt av flom under ekstremværet «Hans». Jernbanebrua kollapset, mens ett fundament ble ødelagt på vegbrua.

- Konsulentfirmaet som jobber for oss og Bane NOR skal beregne hva vegbrua kan tåle av eventuell belastning, slik den står nå. Vi venter å få en rapport om dette ganske snart. Brua kan uansett ikke åpnes for noen trafikantgrupper, så lenge byggeaktiviteten i området foregår så tett inntil vegbrua, sier Klemetrud. 

Kran og massetransport

- Ei stor kran sperrer for atkomst til vegbrua. Det er også mye transport av stein og masser inn til anleggsområdet, som gjør at det ikke er forsvarlig å ha trafikk der, sier Klemetrud. 

Fylkeskommunen og Bane NOR har ukentlige møter for å koordinere prosjektene og utveksle informasjon. Arbeidet med å reparere vegbrua kan begynne til høsten, når jernbanebrua er ferdig og flomsesongen er over. 

- Vi håper å kunne ha noe trafikk på vegbrua i perioden mellom arbeidet på jernbanebrua og starten på vårt eget anleggsarbeid. Vi får en rapport fra brukonsulenten vår som skal avklare hva vegbrua tåler av belastning før den blir reparert. Det blir ikke aktuelt å åpne brua for trafikk før det er trygt nok å ta seg fram der, sier Klemetrud.

Artikkelen er hentet fra Innlandet fylkeskommune.