Vi gratulerer Eskil Bakken og Amanda Hamsund Rønningen med kulturstipend for 2020

Klikk for stort bildeEskil Bakken Eskil Bakken  tildeles kr 5.000 i  stipend for sin aktive deltakelse innen langrenn. Eskil har vært aktiv på ski i hele oppveksten. Han er nå inne i sin nest siste juniorsesong og satser hardt på idretten.  Han går nå siste året ved idrettslinja på Gausdal VGS og har valgt langrenn toppidrett som valgfag.  Denne sesongen trenes det opp mot 550 timer på ski så mye av fritiden går med på langrennssatsningen. Stipendet er tenkt benyttet til finansiering av helgesamlinger for å trene på ski på snø i løpet av barmarkssesongen.

  

Klikk for stort bilde Amanda Hamsun Rønningen tildeles kr 5.000 i stipend for sin aktivitet innen Freestyle og Discodans. Amanda har vært aktiv danser siden hun var 10 år.  Amanda er nå 17 år og på tross av sin unge alder har hun vunnet mange finaleplasser i nasjonale konkurranser og NM.  I 2018 be hun tildelt første plass i «Årets danser».   Stipendet er tenkt benyttet til finansiering av deltakelse på konkurranser i utlandet.  Finaleplass i den største internasjonale freestyle konkurransen DKKQ (Disco king and disco queen) er også sanket i 2018.  I 2020 er Amanda tildelt en plass på det Norske landslaget i disco formasjon og skal delta både på EM og VM.  Stipendet skal benyttes til deltakelse på konkurranser i utlandet.

Kandidater søker selv på stipendet som skal fremme enkeltpersoner sin vider utvikling innen sitt område innenfor idrett eller kultur. Levekårsutvalget kan dele ut inntil 2 stipend på kr 5000. Levekårsutvalget tildelte stipende i sitt møte 12.5.20.

stipendmottakere hedres på Ringebu kommunes kulturkveld som arrangeres i løpet av høsten.