Aktivitetstilbud på Linåkertunet

Klikk for stort bildeI 2018 har fokuset på Linåkertunet HDO vært å få til et godt og variert aktivitetstilbud for pasientene. Tjenesteenheten har mange aktiviteter som retter seg mot sine kvinnelige pasienter, men trengte noe som herrene på avdelingen kunne sysle med også. På våren kastet de seg rundt, og fikk tak i en gråtass fra Østerdalen.

Gråtassen ble raskt en trivselsfaktor og fikk navnet "Fergie". Karene og "Fergie" har vært både i Dølen og Eikebladet (landbruksblad for alle som har Massey Ferguson i Norge). "Fergie" var i tillegg deltaker under Amcar-opptoget under Fåvangdagene. Enheten har også gått til innkjøp av et vedlass, som det har blitt brukt mye tid på å få stablet og pakket i små sekker. Traktor og ved er viktige sysler for mannfolka ved Linåkertunet.

Klikk for stort bilde

Klikk for stort bildeÅ ha et fellesskap med barn er viktig. Linåkertunet HDO har faste besøk av barnehagen i Fåvang, og i 2018 har de også hatt flere vellykkede opplegg sammen med barn fra Ringebu skole. I desember haddeenheten to dager med juleverksted der lærere og elever fra 6. klasse ved Ringebu skole var med.

Klikk for stort bildeStorproduksjon av lenker, fletting av kurver og baking av pepperkaker. Det var to flotte dager med mange opplevelser og gode samtaler på tvers
av generasjoner. Pasientene ønsker
flere slike dager sammen med alle
disse flotte barna.

 

 

 

 

Forfatterbesøk ved Ringebu bibliotek

Lars Mytting har med sitt relativt korte forfatterskap rukket å få en solid posisjon som en av de fremste forfatterne av vår tid, og vi er enormt stolte av hva han har fått til. I august var han etter flere år med skriving klar for å lansere sin femte bok, og til alles store glede valgte han å legge lanseringen til sin egen hjemkommune. Stedet falt på Ringebu bibliotek, og i to dager var Lars Mytting på biblioteket for å dele den store hendelsen med sine sambygdinger. Hele 500 bygdefolk møtte opp disse to dagene på biblioteket. Bokhandelen satte salgsrekord, og forfatteren selv signerte bøker så blekket skvatt. Dette var en fest fra ende til annen, og vi er glade og takknemlige for at Lars Mytting lot oss ta del i lanseringen.

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lars Myttings bokslipp av boka Søsterklokkene på Ringebu Bibliotek.

Biskop Solveig Fiske

Klikk for stort bildeBiskop Solveig Fiske hørte sanggleden og den mektige stemme til beboer John under andakten. Hun spurte om han var korsanger og inviterte har frem for å synge en salme alene. John har vært dirigent i sangkoret i flere tiår.

 

 

 

1 2 3