Prosjekt med Ringebu skole og historielaget

Ringebu skole hadde et filmprosjekt i Imsdalen sammen med historielaget sommeren 2018.

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

Resultatet av prosjektet kan du se her

 

Generasjonssang og møter mellom generasjoner

Klikk for stort bildeI 2018 startet det opp et samarbeid mellom de eldste barna i Fåvang barnehage og Linåkertunet. Barna har kjørt med Linåkertunet sin buss hver 14. dag. På møtene har det vært fokus på å synge gamle kjente sanger som både barn og eldre har øvd på på forhånd. Dette har vært sanger som bl.a: "Ro, ro, ro din båt", "Per spellmann", "Vi vandrer med freidig mot" og "Jo mer vi er sammen". Sangene ble sunget sammen med bevegelser mellom gammel og ung. I tillegg har barna bl.a tegnet til beboerne på Linåkertunet. Det har oppstått gode og verdifulle møter mellom barn og eldre, som setter spor. Samarbeidet mellom Linåkertunet og barnehagen har vært godt, og fortsetter inn i 2019.

Klikk for stort bilde

 

 

Oppgradering og fornying av uteområdene i barnehagen

Klikk for stort bildeFor å kunne gi barna i våre barnehager et variert og utfordrende lekemiljø, krever det fornying og oppdatering av våre uteområder. I 2018 fikk uteområdet i Fåvang barnehage et løft. Det ble opparbeidet et område der det ble lagt til rette for klatring, balansering, osv., en egen liten tuftepark. Barna døpte området til Klatreskogen.

Godt samarbeid mellom tjenesteområdene og med entreprenørene gjorde dette til et vellykket arbeid. 
Ved oppgraderinger og vedlikehold av uteområdene i barnehagene er en avhengig av engasjerte foreldre. Dette vises på årlige dugnader, men også med økonomiske bidrag ved innkjøp av større ting.

Klikk for stort bilde

Foreldrene i Ringebu barnehage gikk i 2018 til innkjøp av en stor trelavvo. Denne ble satt opp i barnehagen, og har vært mye brukt i etterkant. På Fåvang bidro foreldrene med en lekebuss med plass til mange barn og rom for mye rollelek.

 

 

 

1 2 3