Aktivitetstilbud på Linåkertunet

I 2018 har fokuset på Linåkertunet HDO vært å få til et godt og variert aktivitetstilbud for pasientene. Tjenesteenheten har mange aktiviteter som retter seg mot sine kvinnelige pasienter, men trengte noe som herrene på avdelingen kunne sysle med også. På våren kastet de seg rundt, og fikk tak i en gråtass fra Østerdalen.

Gråtassen ble raskt en trivselsfaktor og fikk navnet "Fergie". Karene og "Fergie" har vært både i Dølen og Eikebladet (landbruksblad for alle som har Massey Ferguson i Norge). "Fergie" var i tillegg deltaker under Amcar-opptoget under Fåvangdagene. Enheten har også gått til innkjøp av et vedlass, som det har blitt brukt mye tid på å få stablet og pakket i små sekker. Traktor og ved er viktige sysler for mannfolka ved Linåkertunet.

Å ha et fellesskap med barn er viktig. Linåkertunet HDO har faste besøk av barnehagen i Fåvang, og i 2018 har vi også hatt flere vellykkede opplegg sammen med barn fra Ringebu skole. I desember hadde enheten to dager med juleverksted der lærere og elever fra 6. klasse ved Ringebu skole var med. Stor produksjon av lenker, fletting av kurver og baking av pepperkaker. Det var to flotte dager med mange opplevelser og gode samtaler på tvers av generasjoner. Pasientene ønsker flere slike dager sammen med alle disse flotte barna.

Prosjekt med Ringebu skole og historielaget

Ringebu skole hadde et filmprosjekt i Imsdalen sammen med historielaget sommeren 2018.

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

Resultatet av prosjektet kan du se her

 

Generasjonssang og møter mellom generasjoner

Klikk for stort bildeI 2018 startet det opp et samarbeid mellom de eldste barna i Fåvang barnehage og Linåkertunet. Barna har kjørt med Linåkertunet sin buss hver 14. dag. På møtene har det vært fokus på å synge gamle kjente sanger som både barn og eldre har øvd på på forhånd. Dette har vært sanger som bl.a: "Ro, ro, ro din båt", "Per spellmann", "Vi vandrer med freidig mot" og "Jo mer vi er sammen". Sangene ble sunget sammen med bevegelser mellom gammel og ung. I tillegg har barna bl.a tegnet til beboerne på Linåkertunet. Det har oppstått gode og verdifulle møter mellom barn og eldre, som setter spor. Samarbeidet mellom Linåkertunet og barnehagen har vært godt, og fortsetter inn i 2019.

Klikk for stort bilde

 

 

Oppgradering og fornying av uteområdene i barnehagen

Klikk for stort bildeFor å kunne gi barna i våre barnehager et variert og utfordrende lekemiljø, krever det fornying og oppdatering av våre uteområder. I 2018 fikk uteområdet i Fåvang barnehage et løft. Det ble opparbeidet et område der det ble lagt til rette for klatring, balansering, osv., en egen liten tuftepark. Barna døpte området til Klatreskogen.

Godt samarbeid mellom tjenesteområdene og med entreprenørene gjorde dette til et vellykket arbeid. 
Ved oppgraderinger og vedlikehold av uteområdene i barnehagene er en avhengig av engasjerte foreldre. Dette vises på årlige dugnader, men også med økonomiske bidrag ved innkjøp av større ting.

Klikk for stort bilde

Foreldrene i Ringebu barnehage gikk i 2018 til innkjøp av en stor trelavvo. Denne ble satt opp i barnehagen, og har vært mye brukt i etterkant. På Fåvang bidro foreldrene med en lekebuss med plass til mange barn og rom for mye rollelek.

 

 

 

1 2 3