JONE

Storfint besøk i skolegården i dag. JONE stikker innom og hilser på. Han er på vei til Trondheim ig MGP finale i bobilen sin.

På Fåvang gjennomfører vi internasjonale uker på tvers av alle trinn. Viktige stikkord i arbeidet er toleranse, menneskeverd, respekt, kultur, historie og demokrati.

. Oppstarten hadde vi en tidlig mandag morgen der vi heiste FN-flagget og sang VI-sangen. Ellers har vi hatt besøk fra læringssenteret, og vi har hatt aktivitetsdag der våre interne ressurser fra ulike deler av verden har fått vise fram noe av sin bakgrunn, kultur og språk. 

 

Potetplukking på timeplanen. Årstiden høst er tema i 2. klasse ved Fåvang skole og i dag har klasserommet blitt flyttet ut til Nordre Braastad gård på Fåvang.  Elevene fikk se hvordan poteter vokser og de har vært med på å høste av godsakene. Mange syntes nok dette var hardt arbeid, så det var godt å ta seg en strekk i sola etterpå. Rikere på kunnskap og med sekken full av ferske poteter dro fornøyde elever tilbake til skolen. Vi er glad for at vi har muligheten til å se hvor maten kommer fra og setter stor pris på slike invitasjoner. Vi tipper at middagen i dag vil smake fortreffelig!

Mandag 5.september dro vi i "flokk og følge" opp til Bånsetra og Demmingan. Dette ble en strålende dag for store og små. Sola skinte, elevene smilte og sjokoladen smakte. En perfekt ramme for å legge tilrettte for godt samarbeid, relasjonbygging og tverrfag i praksis

Klikk deg inn på artikkel for å se fine bilder av ivrige elever.

Elevene på 4. trinn har hatt engelskdag med tema «Tea-time». De var selv med og planla og organiserte dagen, og fikk brukt mange ord og fraser om mat og servering. «Please enjoy your meal»

 

2.klasse lærer om verdensdelene. Vi leser, tegner, skriver, snakker, lytter og leker for å lære. Fredag gikk vi i lekeparken og bygde «den blå planeten» i snøen.

 

En milepæl ble nådd i dag, da elevene i 1. klasse har gått 100 dager på skolen.  

Glimt fra Solåsen, dag 1.

 

Faget Mat og helse er et allsidig fag med kompetansemål som omfatter det grunnleggende innen livsmestring og helse. Elevene skal lære og  forstå sammenhengen mellom råvarene og det som serveres på bordet, særlig når det gjelder tradisjonelle norske retter.