Viktig melding

Meget stor skogbrannfare

Skogbrannfaren i hele Sør-Norge er stor nå, og dette gjelder også for Midt-Gudbrandsdal. I skogbrannvarselet fra Metereologisk institutt er skogbrannfaren klassifisert som meget stor i hele Midt-Gudbrandsdal denne helga, se https://www.yr.no/spesialvarsel/skogbrannfare.html. Det må minst 15 mm nedbør til for at situasjonen skal bedre seg, men værmeldingen tilsier at det ikke skal komme noe nedbør i vårt område de neste 10 dagene. Det vil si at skogbrannfaren sannsynligvis bare vil øke framover.

Derfor er det svært viktig at alle er forsiktige og oppfører seg slik at det ikke oppstår brann i skog og mark. 

  • Vi minner om at det er forbud mot åpen ild i skog og mark i tidsrommet 15. april til 15.september
  • Husk at det skal ikke mer til enn glør fra sigarettstumper eller bruk av engangsgriller i naturen for å starte en skogbrann.
  • Vær også forsiktig med bruk av maskiner i skogen; det skal lite til før for eksempel kjettinger eller gravemaskinskuffer som treffer på stein kan skape gnister som kan antenne dødt materiale på bakken.

 

Fylkesmannen i Oppland har iverksatt beredskapstiltak mot skogbrann, blant annet økt overvåkning. Se mer info fra Fylkesmannen angående skogbrannberedskap her: https://www.fylkesmannen.no/Oppland/Samfunnssikkerhet-og-beredskap/Beredskap/Stor-skogbrannfare-i-Oppland/

NRK her også omtalt skogbrannfaren, dette kan du lese om her: https://www.nrk.no/sognogfjordane/ekstrem-skogbrannfare-i-heile-sor-norge-1.14053051