Viktig melding

Tromsnesvegen og Industrivegen (flomvollen)

Tromsnesvegen ble midlertidig åpnet i vinter for å lette tilkomsten for folk flest. Vegen har hatt varierende standard og til tider dårlig standard. Nå som våren kommer og telen går i oppløsning vil dette medføre at vegen etter hvert må stenges igjen fordi det ikke vil være mulig å holde den i forsvarlig stand. Kjøring på vegen kan også skade traubunnen eller fundamentet for den videre oppfylling av vegen. Anleggsarbeidet vil starte opp igjen etter at telen er gått ut av bakken og traubunnen er tørket opp.

Planen er at vegen stenges i løpet av neste uke , men været vil selvfølgelig avgjøre eksakt tidspunkt. Målet er å legge til rette for at gående skal kunne passere anleggsområdet i hele perioden. Øvrig trafikk benytter sammen omkjøring som tidligere i vinter (Kilgardsvegen og Fåvangvegen). Det vil ikke bli lagt til rette for at kontrollplassen skal benyttes til omkjøring.

Gjenstående arbeider på Tromsnesvegen er å legge vanntett membran på innsiden av vegen, heving av sandfang, omlegging av fiber, ny strømtilførsel for gatelys, heving av vegbanen til over 200 års flom og asfaltering. Hevingen av vegen skal være ferdig innen 17. mai og asfalteringen skal være ferdig innen 1.9.2018

Det skal også gjøres noen justering der den nye vegen (Industrivegen) kobles sammen med Tromsnesvegen. Derfor kan ikke «flomvollen» benyttes til omkjøring. Samtidig gjenstår det noen arbeider rundt pumpestasjonen som må løses før vårflommen kommer.