Viktig melding

Status Industrivegen (flomvollen) og Tromsnesvegen

Mandag starter arbeid med å ferdigstille Tromsnesvegen. Ny flomvoll på Fåvang har allerede høyde for en 200-årsflom, og pumpeanlegget er testet og satt i drift. Den siste uken har det vært fokus på å gjøre flomvollen klar til å møte en flom.

Tromsnesvegen har vært stengt en periode som følge av pågående arbeider. Da vegen ble stengt endret grunnforholdene seg fra dag til dag, men vegen har i det siste stabilisert seg. Førstkommende mandag starter entreprenør oppbyggingen av Tromsnesvegen igjen. Det har vært aktivitet på flomvollen den siste uken også, og fokuset har vært å tette skader på membran og å gjøre pumpestasjonen klar for en eventuell flom.

I løpet av onsdag skal Tromsnesvegen være hevet til riktig nivå (sikkerhetsmargin ut over 200-årsflom), og membran på innsiden av grøfta skal være etablert. Membran etableres for å hindre at vann trenger gjennom ved en flom. Samtidig skal søre delen av Industrivegen (flomvollen) heves sånn at Industrivegen og Tromsnesvegen møtes på riktig nivå. Det understrekes at flomvollen allerede i dag skal tåle en 200-årsflom. Gjenstående oppfylling er for å bygge flomvollen ferdig i henhold til sikkerhetsmargin. Høyden for 200-årsflom er 184,9 meter over havet (m.o.h.), laveste punktet på flomvollen nå er i overkant av 184,9 m.o.h, nivået på E6 ved slutten av det sørgående akselerasjonsfeltet er i underkant av 184,0 meter og vannstanden i området var 184,82 m.o.h. i 2013 flommen. Dersom det likevel skulle bli behov for å justere flomvollen før mandag morgen er entreprenør i beredskap.

Det er dialog med Statens vegvesen med tanke på stenging av E6 og andre mulige omkjøringsveger.

Når arbeidene i vegen starter på mandag vil det ikke være mulig for gående å passere anleggsområdet før oppbyggingen av vegen er ferdig. Gående som må krysse anleggsområdet vil bli transportert rundt. Nærmere informasjon om dette vil komme.