JONE

Storfint besøk i skolegården i dag. JONE stikker innom og hilser på. Han er på vei til Trondheim ig MGP finale i bobilen sin.

Uke 10 er en av to årlige "luseuker".

Lenke til nyttig informasjon.

 

Vi har hatt besøk fra den kulturelle skolesekken. Forestillingen hette "Dagen som forsvant", og ga et spennende bilde av Tormod Haugen sitt forfatterskap. En flott opplevelse som utvilsomt stimulerte til leseglede og leselyst.

 

På Fåvang gjennomfører vi internasjonale uker på tvers av alle trinn. Viktige stikkord i arbeidet er toleranse, menneskeverd, respekt, kultur, historie og demokrati.

. Oppstarten hadde vi en tidlig mandag morgen der vi heiste FN-flagget og sang VI-sangen. Ellers har vi hatt besøk fra læringssenteret, og vi har hatt aktivitetsdag der våre interne ressurser fra ulike deler av verden har fått vise fram noe av sin bakgrunn, kultur og språk. 

 

Alpinco gir gratis sesongkort til barneskoleelever t.o.m. 7. trinn bosatt i Ringebu kommune.

Ungdomsskoleelever bosatt i Ringebu kommune betaler kr. 1700 for sesongkort.  Altså en megarabatt!

Sesongkortet gjelder både i Kvitfjell og Hafjell.

Sesongkortet betales og hentes i billetten i Kvitfjell Alpinanlegg og må hentes ut før 10. desember. Skolene har sendt inn navnelister, så det er bare å ta kontakt i billettluka. For de som ikke har Axess-kort fra før, må dette kjøpes for kr 75.

Ungdom på videregående får studentpris med tidligrabatt fram til 16. oktober og bestiller her: Sesongkort (Kvitfjell og Hafjell), Vinter heiskort

Potetplukking på timeplanen. Årstiden høst er tema i 2. klasse ved Fåvang skole og i dag har klasserommet blitt flyttet ut til Nordre Braastad gård på Fåvang.  Elevene fikk se hvordan poteter vokser og de har vært med på å høste av godsakene. Mange syntes nok dette var hardt arbeid, så det var godt å ta seg en strekk i sola etterpå. Rikere på kunnskap og med sekken full av ferske poteter dro fornøyde elever tilbake til skolen. Vi er glad for at vi har muligheten til å se hvor maten kommer fra og setter stor pris på slike invitasjoner. Vi tipper at middagen i dag vil smake fortreffelig!

Mandag 5.september dro vi i "flokk og følge" opp til Bånsetra og Demmingan. Dette ble en strålende dag for store og små. Sola skinte, elevene smilte og sjokoladen smakte. En perfekt ramme for å legge tilrettte for godt samarbeid, relasjonbygging og tverrfag i praksis

 

 

Velkommen til nytt skoleår!
 

 

Fåvang skole:
2.-7.klasse møter kl 08.15
1.klasse møter kl 09.00

Ringebu skole:
2.-7. klasse møter kl 8.30
1.klasse møter kl 09.00 

SFO Fåvang skole og Ringebu skole: 
Åpner til vanlig tid første skoledag.

Ringebu ungdomsskole:
Alle elever møter i Storsalen kl 08.30

Skoleskyss: 
På rutetabellene kan du lese deg fram til når omtrent bussen kommer til din holdeplass, Rutetabeller Innlandstrafikk. 

Rutetabeller som er aktuelle for elever i grunnskolen i Ringebu er:
Rute 250 Hovde-Ringebu-Vinstra/Vinstra-Ringebu-Hovde
Rute 251 Ringebu-Brekkom/Ringebu-Brekkom
Rute 252 Losna-Fåvang-Ringebu/Ringebu-Fåvang-Losna
Rute 253 Ringebu-Fåvang-Brekkom/Fåvang-Ringebu
Rute 254 Vinstra-Ringebu-Tretten/Krekkevika-Ringebu-Vinstra
Rute 142 Bismo-Otta-Lillehammer/Lillehammer-Otta-Bismo ( den som har gyldighet for perioden 15.08.2022-18.6.2023)

Det er viktig å finne igjen skysskortene fra i fjor. De vil bli oppdatert når de settes i kortautomaten på bussen ved skolestart.

Nye skysselever vil få utdelt skysskort på skolen, det gjelder også årets førsteklassinger. Det er bare elever som har skyss med buss som har skysskort. Elever som har fått planlagt sin skyss med drosje både til og fra skolen, får ikke skysskort.

Elever som bor på strekninger der det ikke går ordinære busser etter rutetabellene blir kjørt med drosjer fra Ringebu Taxi eller minibuss fra Haverstad Turbiler. De må ta kontakt med Ringebu Taxi telefonnummer  61 28 07 10 eller Haverstad Turbiler telefonnummer 976 60 000 når det nærmer seg skolestart for å få vite hvordan drosja/minibussen kjører og når omtrent drosja/minibussen er på den holdeplassen eleven skal hentes. Dette planlegges i disse dager og mot slutten av uke 32 vil dette være klart. Haverstad Turbiler kjører rutene fra holdeplassene Rudrud, Gudbrandsdalsvegen 471-555, Fåvangvegen til Fåvang skole, Rankleiv og Krysset til Ringebu skole/Venabygd skole, deretter Flatmokrysset til Venabygd og Ljoshaugen til Venabygd. De andre drosjeturene kjøres av Ringebu taxi på morgenen. Hjem fra skolen er det litt mer variasjon på hvem som kjører til/fra de forskjellige holdeplassene. Skolene vil få lister der det står hvilken transportør eleven skal være med hjem de forskjellige dagene, slik at skolen har full oversikt over det skysstilbudet hver enkelt elev har.

Det presiseres at elever med drosjeskyss skal gå til/fra holdeplass på lik linje med elever med buss-skyss. På strekninger med få elever erstatter drosja buss. Unntak er elever med rett til spesialskyss, de kan i noen tilfeller hentes hjemme.
Er det uklart hvor din holdeplass for påstigning av drosje er, avklar med den transportør som skal kjøre der 😊
Er det dager drosjeelever ikke skal benytte skysstilbudet (eleven er syk, bedt seg fri m.m.), er foresatte ansvarlige for å varsle drosjene slik at sjåførene får oversikt over hvilke elever som skal være med til enhver tid.

Ellers er det mye nyttig informasjon om skoleskyssen på Innlandstrafikk. Dette anbefaler vi at dere tar en titt på.

Spørsmål om skoleskyss kan  også stilles til Gry Aanna (tlf 45 37 67 48 / Gry.Aanna@ringebu.kommune.no)

Elever har ikke rett på skyss til eller fra leksehjelp og SFO.
 

Vi på Fåvang har som Folkehelse som tverrfaglig tema i vår. Her er glimt fra 1.-4.trinn sin aktivitetsdag på kunstgrasbana, og 5.-7.trinn sin "dansedag" i regi av Loftet dansestudio. Fra begge arenaene meldes det om stort engasjement og motiverte elever. 

Folkehelseukene ble avslutta med felles lunsj for hele skolen. Denne var ordna av 6.klasse, godt hjulpet av flinke 1.klassinger. 

 

Klikk deg inn på artikkel for å se fine bilder av ivrige elever.

I dag har vi markert at vi endelig kunne fjerne Koronareglene på skolen. Nå har vi ikke lenger, rødt, gult eller grønt nivå. Elevrådet holdt tale, vi dansa Blime-dansen, drakk saft og spiste boller. Sol og blide elever gjorde dette til ei flott og samlende stund.