Viktig melding

Nærmiljøanlegg/ lekeparker i Ringebu kommune

Ringebu kommune er i gang med gjennomføring av prosjektene nærmiljøanlegg/ lekeplasser i Ringebu kommune. Vi holder på å rive annekset som ligger ved ''gamle banken'' i Rognerudparken. Det tas med oppgradering foran rådhuset, samtidig legges det med nødvendig infrastruktur som i dag mangler. Ringebu kommune er også i gang med aktivitetsparken ved Ringebu Ungdomshus. Lekeplassen ved Nesseskogen park på Fåvang påbegynnes etter ferien. Vi skal også rive Rob huset i Ole Steigs gate 10 for å gjører plass til næringsbygg og leiligheter, dette blir ett eget prosjekt. Om eiendommen skal bebygges i kommunal eller privat regi er ikke bestemt. Det er Akershusgartneren AS som fikk oppdraget etter en offentlig anbudsprosess. De har med seg underentreprenører Frya Grustak AS til å rive og til masseutskifting ifb lekeparkene i Ringebu sentrum. Det er Henning Larsen AS som har stått for forprosjekttegninger. Nærmiljøanleggene ferdigstilles i løpet av september.

Rognerudparken, Vålebru sentrum. 

Lekeplassen er tilpasset barn i ulike aldere. Parken skal også kunne brukes til opphold så vel som gangforbindelser i hyggelige omgivelser. Gangveiene gjennom parken ivaretar viktige forbindelser mellom Kaupanger og Rådhuset, og sentrum. Buskefelt er plassert for å skjerme parken visuelt og fysisk fra veiene rundt, det skal også settes opp gjerde mot vest og nord. Mot sør (E6) er det i dag en mur som skal beholdes og det skal settes inn en ny port. Møblering i form av benker, belysning og avfallsbeholdere skal være i samme design og farge som i resten av Vålebru for å skape en helhet i sentrum. Lekeplassen skal ha nye apparater for klatring, balanse, snurre, hoppe, huske og sosialisering. Lekeapparatene er plassert i «soner» og nordre del av lekeplassområdet er tiltenkt de eldste barna. Sentralt i parken er det enkel lek i form av balanseline, trampoliner og terrengformasjoner; lek som vil kunne treffe flere aldersgrupper. Sentralt i den sørlige delen av parken, ved eksisterende furutre, er det tenkt lek for de minste barna. Her har også det eksisterende mikrobiblioteket fått en ny plassering.
Sør i parken er det et større klatrenett med primær brukergruppe i alderen 3-8 år. Dette klatrenettet vil blir godt synlig fra E6 og inviterer forbireisende til lek i parken. Det er planlagt enkeltstående benker langs flere av gangstiene og piknikbord er også plassert for å skape varierte og rikelig med sitte- og oppholdsplasser i parken. I tillegg er det satt av areal på gressplen med mulighet for lek og piknik. I medvirkningsprosessen kom det frem ønsker om å ha et sted å sitte i le for sol og dette er løst med en pergola. I tilknytning til pergolaen skal det vokse klatreplanter og det også tenkt at man kan sette opp en gallerivegg, som vil erstatte den som i dag er på garasjeveggen (som blir revet).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktivitetsplassen ved ungdomshuset, Vålebru sentrum. 

Ringebu kommune ønsker nå å etablere en aktivitetspark utenfor ungdomshuset. Kommunen har inngått avtale med Ringebu Lions Club om leie av den tilliggende hagen – Hanstadparken, som ligger øst for kommunens tomt. Opparbeidelsen skal inkludere hele arealet som avgrenses av ungdomshuset i nord, gamle Texaco i sør, Brugata i vest og Hanstadparken i øst. Inne i Hanstadparken skal det etableres et sitteområde med skiferdekke og pergola med tett tak og belysning. Plenflater og eksisterende vegetasjon skal i hovedsak bevares. Aktivitetsparken skal opparbeides med plenflater, gummidekke og asfaltflater. Plenflater med trær avgrenser anlegget og danner en buffersone mot Brugata og naboeiendommen i sør. På gummidekket etableres balanseelementer, klatreelementer og klatre-/treningselementer. Asfaltflaten tilrettelegger for ballspill og skating. Her skal det settes opp basketkurv, bordtennis og et skateelement. På asfaltflatene skal det med holdbar termoplast tegnes opp sjakkspill og enspretten. Medvirkningsprosessene som er holdt med ungdommen viser at det er stort ønske om en scene i parken. Scenen er formet som et opphøyd tredekke som vil fungere som uformell sitteplass i det daglige og også bidra til å avgrense anlegget mot Brugata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nesseskogen park, Fåvang sentrum. 

Ringebu kommune skal bygge en ny lekeplass i Nesseskogen park, som i dag hovedsakelig består av park med grasarealer. Det skal etableres ny gangforbindelse fra lekeparken til Parkvegen i nord. Det skal også lages gangforbindelse med grussti til eksisterende amfi i syd og trapp i muren for gangforbindelse til toalettet og videre kobling mot eksisterende gangvei gjennom parken og mot Fåvang sentrum. Lekeplassen innrammes med vegetasjon av trær, busker mot nord, øst og vest, og det skal være gjerder/skigard tilsvarende som i dag, bortsett fra en åpning for gangforbindelse til Parkvegen. Terrenget skal senkes på deler av lekeplassen, høydeforskjellen tas opp med en natursteinsmur som skal «ramme inn» lekeplassen. Foran muren skal det være oppholdssone med tredekke. Tredekke skal innby til opphold for ungdom, voksne og eldre, med sittemøbler og hyggelig omgivelser med beplantning. Lekeplassen består av ulike dekker og apparater for ulike aldersgrupper, med hovedvekt på 1-12 år. Området markert med gummidekke skal ha lekeslott, som er et multiapparat med blant annet klatring og sklie, det skal også være huske med fuglerede, vippe og karusell, som vil engasjerer både små og store barn til lek og aktivitet. I tredekke er det avsatt område for sandlek, hvor det blir spennende for de minste å holde på med en sandkran hvor man kan heise opp sand, sende det ned renner og gjennom propellhjul og i tillegg en fastmontert gravemaskin.