Viktig melding

Økning i barnetall

I Ringebu kommune er det en økning i barnetall i 2020. Dette er gledelige nyheter for kommunen.

Det gir utfordringer i forhold til barnehageplasser. Det strebes til enhver tid etter å gi alle barnehageplass i den barnehagen det søkes om. I tida fremover vil dette by på større utfordringer enn tidligere. Alle med rett til barnehageplass skal få barnehageplass i kommunen, men det kan for eksempel bli slik at barn som bor i Ringebu kan bli tildelt plass i Fåvang barnehage/ Venabygd Montessoribarnehage for så å kunne søke endring til Ringebu barnehage året etter. Dette kan også skje andre veien at de på Fåvang får plass i Ringebu.  Dette vil også gjelde de minste barna, som søker seg inn i familiebarnehage. Til nå har foresatte i kommunen vært privilegert som har fått plass i den bygda de bor. I Ringebu kommune har det tidligere vært et vedtak på at barn har rett på plass i den bygda de bor, henholdsvis Ringebu/ Fåvang/Venabygd. Dette vedtaket ble opphevet politisk 2019.

I Barnehageloven § 16 er det beskrevet hva som gjelder ved hovedopptak i forhold til rett på barnehageplass. 

§ 16 Rett til plass i barnehage 

Barn som fyller ett år senest innen utgangen av august det året det søkes om barnehageplass, har etter søknad rett til å få plass i barnehage fra august i samsvar med denne loven med forskrifter. 

Barn som fyller ett år i september, oktober eller november det året det søkes om barnehageplass, har etter søknad rett til å få plass i barnehage innen utgangen av den måneden barnet fyller ett år i samsvar med denne loven med forskrifter.

Det strebes til enhver tid med å skaffe nok barnehageplasser ut ifra barnetall i kommunen. I 2020 ble det født mange barn. For å ha oversikt over behovet for antall nye barnehageplasser med ønske om oppstart neste barnehageår 2021/2022, ønsker vi at nye søkere gir oss uforpliktende svar på følgende:

  • Barnets fødselsmåned og år 
  • Antall dager pr uke dere har behov
  • Ønsket oppstartsdato

Gi uforpliktende beskjed til avdelingsleder Gry Bakken på mail: gry.bakken@ringebu.kommune.no   innen 10.februar.  

Har dere spørsmål ta gjerne kontakt med den enkelte styrer eller Tjenesteleder Hilde Dalberg Kleven på telefon 61245710/95855577 eller på mail: hilde.dalberg@ringebu.kommune.no

Frist for å søke om barnehageplass med oppstart august 2021 er 01.03.2021

Det søkes om barnehageplass digitalt via kommunens hjemmeside.

Det er samordnet opptak i kommunen, der gjeldende kriterier for opptak i vedtektene til barnehagene og Barnehageloven gjelder.