Ringebu ungdomshus

Det er litt annerledes på Ungdomshuset enn normalt pga covid-19, men vi er så smått i gang igjen:) 

Ungdom må nå melde seg på via et påmeldingsskjema for den dagen de ønsker å delta på,

Det aktuelle skjemaet vil dere finne på Ringebu uhus sin Facebook side. 

https://www.facebook.com/ringebuungdomshus/

 

Ungdomshuset og smittervernhensyn: 

• Ungdom som vil være på ungdomshuset må melde seg på påmeldingsskjema for den dagen de ønsker å være der. Ansatte oppbevarer oversikt over oppmøte og kontaktinfo på en forsvarlig måte i tilfelle behov for smittesporing.
• Ungdom som har fått tildelt tid, kan møte på ungdomsklubben til avtalt tid. Ikke møt lenge før og forlat ungdomsklubben og reis hjem når økta er over.
• Ute forventes det at ungdommene holder en meters avstand hvis det blir kø for å komme inn.
• Ungdommene slipper inn en og en og må starte klubbtida med å vaske hendene.
• Ungdommene må være på klubben hele den tildelte tida. Det er selvsagt lov å gå før, men man kommer ikke inn igjen på samme økt om man har valgt å gå. Trafikk inn og ut vil være utfordrende med tanke på smittevern.
• Ungdommene må holde en meters avstand til hverandre inne på klubben. De voksne vil veilede og følge opp dette.
• Syke ungdommer kan ikke komme på klubben. Det gjelder selv ved svært milde luftveissymptomer og tegn på sykdom.
• Reglement for smittevern må følges. De som eventuelt ikke følger regler eller beskjeder fra de voksne på klubben, vil måtte forlate klubben.
• Vi oppfordrer ungdommene til å reise rett hjem etter besøket på klubben og ikke oppholde seg på klubbens uteområde over tid. Dette for å forhindre at det blir store ansamlinger med ungdommer ute.

Maks 20 ungdommer totalt om gangen
- Ungdommene kan booke tid ved å bruke påmeldingskjema for den dagen de ønsker. De får en bekreftelse på at de er påmeldt eller svar om at det er fult. 

Åpningstid :

Ungdomsklubben er åpen på tirsdager og fredager på partallsuker. Kveldene deles inn i økter slik:
Tirsdager:
kl. 14:15 - 18:00
Fredager på partallsuker:
kl. 17:30 - 21:00

Aktiviteter :

På ungdomsklubben vil ungdommene få mulighet til å være sammen med andre ungdommer, spille biljard, fuzzball, høre på musikk, snakke med de voksne der m.m.. Det blir ingen servering på klubbkveldene. En voksen er også tilgjengelig på uteområdet og bistår ved inngang til klubben.

Smittevern :

Inne på klubben skal alle følge Folkehelseinstituttets smittevernregler med hensyn til håndvask og en meters avstand. Syke ungdommer kan ikke komme på klubben. Det gjelder selv ved svært milde luftveissymptomer og tegn på sykdom.
De tre grunnpilarene for å bremse smittespredning er:
1. Syke personer skal holde seg hjemme
2. God hånd- og hostehygiene og forsterket renhold
3. Holde minst 1 meters avstand og redusert kontakt mellom personer


Chat :

De voksne på klubben vil være tilgjengelige for å chatte med ungdom som ikke fysisk er til stede på klubben. Det gjør de via Facebook i åpningstiden.

Vi kan også se på muligheten for å utvide til en mer «digital-ungdomsklubb» i større grad hvis det blir nødvendig etter hvert.

Hvis sykdom oppstår på ungdomsklubben :

Ansatte, ungdom eller andre som blir syke mens de er tilstede på fritidsklubben må dra hjem så snart det er mulig. Syke personer som må hentes av andre, må vente på et eget rom eller ute der det ikke er andre. Syke personer bør dekke til munn og nese hvis de ikke kan holde to meters avstand til andre for å redusere smittespredning. I etterkant rengjøres rom, toalett og andre områder der den syke har oppholdt seg. Vanlige rengjøringsmidler kan benyttes. Dersom noen blir syke på klubben må de ansatte kontakte kommuneoverlege for å legge en plan for eventuell smitteoppsporing dersom den som har blitt syk har fått påvist COVID-19.

 

 

Ringebu ungdomshus har åpent tirsdager kl. 14.00 - 18.00 og annen hver fredag fra kl. 17.30 - 22.00 i partallsuker 

Ungdomsarbeider: 958 83 947 

Tjenesteleder: 924 63 736

 

Ungdomshuset i Ringebu er en åpen arena for ungdom å møtes på. Her tar vi ungdommene og fritiden deres på alvor. Vi er partipolitisk uavhengig og religiøst nøytralt og rusfritt.

Ungdomshuset er for alle i kommunen vår i alderen 13 til 18 år.

Hvorfor? Vi synes ungdom er skikkelig viktige, ærlige, direkte og bra folk. Vi trenger dem, og vi trenger at de har det bra. På ungdomshuset jobber vi med holdningsskapende og forebyggende arbeid.  I samarbeid med ungdommen finner vi aktiviteter og arrangement som er relevante for de. Vi jobber for at interesser blir hørt og satt ut i livet her hvor vi bor.  Det er viktig at ungdommen skal være/bli engasjerte i seg selv, oss og arrangementene i nærområdet og i bygda vår.

Ungdomshuset ønsker å være med å tilby muligheten for å kunne ta plass, få ansvar, ta utfordringer og erfare mestring og oppleve mer glede. Det er viktig for oss  at ungdommene kan se sider av seg selv som de ikke har sett før, og hvordan de kan være gode forbilder ovenfor seg selv og andre. Det sosiale og det å kunne møtes uten forpliktelser er for ungdom enormt viktig, og det prøver vi å legge til rette for. Det er mye å finne ut av som ung, det er en stor jobb.

Det er ungdommens egne innspill og ideer som er med på å bestemme hva som skal foregå på klubben. Vi har et styre, slik at de som ønsker det, kan ha mer innflytelse og påvirkning og få mer ansvar med sitt prosjekt eller aktivitetsønsker. Vi hjelper til med motivasjon, erfaring og skriving av søknader om økonomisk støtte til aktiviteter og arrangement.

Jobben vår som ansatte er å være der som trygge voksne som bygger relasjoner. Snakke om livene deres og bry oss om dem, på ekte. Vi stiller ingen krav til prestasjoner og vi evaluerer eller kategoriserer ingen. Alle vet hva som forventes av dem når de er på ungdomshuset, og om de ikke vet det, så får de vite det. Vi har et firkantet og tydelig regelverk som fungerer veldig bra. Det jobbes kontinuerlig for å opprettholde en trygg, inkluderende arena med god stemning. 

Hilsen Heidi Tofthagen, Edvart Myrløkken og Bent Bredeveien

Kontaktperson

Anne B. Vestad
Anne B. Vestad
Tjenesteleder
Mob: 924 63 736