Artikkelforfatter: Malin Mugaas, 9A

Torsdag 7. september 2017 avholdt vi skolevalg ved Ringebu ungdomsskole. Alle elevene på skolen fikk muligheten til å gi sin stemme til stortingsvalget. I forkant har alle klassene jobbet med valget som tema i samfunnsfag.

 

 

Sist uke startet 9. trinn et tverrfaglig opplegg i norsk og samfunnsfag.  Samfunnsfagstemaet vi skulle starte opp med var 2. verdenskrig, og norsktemaet skulle være «Levende bilder», det vil si å lage film. Vi forsøker å knytte sammen disse temaene i en film.

I uke 13 hadde elevene ved 9.trinn uke med fokus på ungdom og voksnes fysiske og psykiske helse.

 

Vi bygger Norge med matematikk!

 

Torsdag og fredag i uke 14 fikk 9. trinn ved Ringebu ungdomsskole besøk av «Vi bygger Norge med matematikk». Disse skulle veilede elevene i bygging av miniatyrhus i tre. Huset kunne være i tradisjonell eller nyskapende stil.

På 9. trinn arbeider elevene med temaet energi i naturfag-timene.  I den forbindelse har vi laget og skutt opp luftraketter, da dette gir en fin illustrasjon på energioverganger. Rakettene lages av papir og skytes opp ved hjelp av tomflasker kombinert med høyt trykk. Det meldes om stort engasjement og stadig nye rekorder blant elevene!

Sjakkinteressen på Ringebu ungdomsskole fikk en opptur med Magnus Carlsens seier i sjakk-VM i desember!

 

Sjakkinteressen på Ringebu ungdomsskole fikk en opptur med Magnus Carlsens seier i sjakk-VM i desember!

 

Hvert år arrangeres det idrettsdag for storskolen fra alle barneskolene i Ringebu Kommune. 15. juni var det årlige arrangementet klart for å gjennomføres nok en gang, og dagen ble planlagt og arrangert av 9. klasse ved Ringebu ungdomsskole.