Publisert 13.03.2017

Årets tema for barnehagedagen er barnehagens arbeid med lek og lekens betydning for barns vennskap. Leken og det å ha noen å leke med, er det som barn selv sier er viktigst for å trives. Slagordet denne gangen er derfor: "Vi vil leke".

Barna forteller til forskere som spør, at det viktigste for deres trivsel i barnehagedagen er å leke og det å ha venner å leke med.

Våre barnehager skal preges av lekende læring og lærende lek.  Lek er barnets hovedaktivitet og har en egenverdi, det er lek for lekens skyld. Leken er en grunnleggende livs- og læringsform. Leken er ikke bare et middel for læring og utvikling, men den er også barns naturlige uttrykksform.

Leken er viktig for at barna skal utvikle en god selvfølelse og en følelse av kompetanse. Derfor er det avgjørende at barn får tid og rom til å leke. Leken har også betydning for utvikling av empati, selvforståelse og læring og den gir helse, indre tilfredsstillelse og trivsel. Det finnes ikke noe som kan erstatte spontan og selv initiert lek.

Lek bidrar til barns følelse av glede, tilfredsstillelse og lykke. Det å skape gode muligheter for barns lek i barnehagen er noe av det viktigste man kan gjøre for at barn skal få en god barndom.

De voksne i barnehagen er det viktig å tilrettelegge og være tilgjengelig for barnet. Det å være nær, men samtidig gi barnet god tid slik at det kan resonere seg frem til løsninger selv.

«Du må ikke skille lek fra læring og arbeid. Lek er liv». - Per Bernemyr.

«Lek er arbeid i barndommens rike». – Margareth Ollin

Publisert 10.03.2017

Ringebu, Sør-Fron og Nord-Fron kommune samarbeider nå om å kartlegge innbyggernes interesse for fiberutbygging i Midt-Gudbrandsdalen. Ønsker du tilgang til fibernettverk? Registrer din interesse her innen 27. mars kl.12.00- da stenges svarmuligheten. En kartlegging av hvilke husstander som ønsker fiber er nødvendig dokumentasjon dersom vi skal kunne søke på nasjonale midler til fiberutbygging. Vi er på! Er du med?

Publisert 08.03.2017

Torsdag 9.mars kl.18.00  kan du ta turen til Rødhallen, Elvebakken 4 i Ringebu.
For motorintereserte og andre har vi invitert
Ole Maurits Nybakken som viser bildeforedrag "Roadside America" og Trond Skurdal som forteller nytt fra Pallane motorsportsenter på Vinstra. Vi serverer kaffe og ser fram til at du kommer.

Publisert 08.03.2017

Vi innviterer til åpne informasjons - og arbeidsmøter om kulturminneplan i Ringebu kommune. Temaplanen omfatter i denne omgang kulturminner langs gamle ferdselsårer fra Fåvang til Frya på østsiden av Lågen, og områda rundt..

Mandag 13. mars Sør-Fåvang grendehus kl.19.00.
Tirsdag 14. mars Tunet kro, Fåvang kl.19.00.
Mandag 20. mars Kaupanger kl.19.00.

Kaffe og biteti.

Publisert 24.02.2017

Ringebu skole hadde fredag før vinterferien en fin skidag på Trabelia. Strålende sol og rett og slett perfekte skiforhold gjorde dagen svært vellykket.

Publisert 23.02.2017

Ringebu kommune har gjennomført anbudskonkurranse om leveranse av læremateriell til de i alt 32 grunnskolene i kommunene Nord-Fron, Sør-Fron, Øyer, Gausdal, Lillehammer og Ringebu.  Det inngås avtaler med BS undervisning AS, gjeldende for perioden 01.03.2017 - 28.02.2019

Publisert 22.02.2017

I år åpner det nye innovasjonssenteret med bibliotek i Landsbyen Ringebu. Hva skal til for at biblioteket blir enda mer attraktivt for deg å bruke? Vi håper du vil bruke ca. 5 minutter til å svare på denne undersøkelsen. Selv om deltidsinnbyggeren er hovedmålgruppe, er heltidsinnbyggere også velkomne til å svare.

Takk.

Torsdag hadde helsestasjonen besøk av tre Sanitetskvinner fra Ringebu og Fåvang.

Publisert 22.02.2017

Det startet med en lidenskap for mennesket, og en drøm om styrke ungdoms MOT i 1994. Nå er MOT en viktig ungdoms- og samfunnsbygger i hele landet

Publisert 21.02.2017

Ringebu kommune fikk i dag testet deler av det kommunale beredskapsapparatet ved at strømmen ble borte  over en lengere periode på grunn av brann i trafo.