Publisert 30.03.2017
.

Ringebu kommune har ledig vikariat som ergoterapeut i 80 % stilling med mulighet for fast ansettelse.

Stillingen er organisert i Helsetjenesten sammen med resten av terapeutisk enhet. Kommunen har til sammen 80 % ergoterapeut ressurs. Terapeutisk enhet holder til i lokaler ved Linåkertunet Bo og Rehabilitering.
Stillingen er klar for tiltredelse fra 01.06.2017 til 01.06.2018.

Publisert 29.03.2017
2017-03-27 10.41.24.jpg

Skolemusikken brukte mandagen til å besøke skolene i Ringebu kommune. De spilte mange kjente melodier og skapte god stemning i gymsalen. Elevene fikk også høre lyd og navn på de ulike instrumentene skolemusikken hadde med seg. Vi takker så mye for et vellykket besøk!

Se flere bilder her.

Publisert 28.03.2017
Gammel_Morten Hansen (1).JPG

Her finner du samlet arrangementsoversikt for Ringebu.   Hjelp oss å holde oversikten ajour og meld fra om kommende arrangement til anne.bolme.vestad@ringebu.kommune.no

Oversikten blir trykt i RingebuPostens vinter-, sommer- og høstnummer.

Legg også dine arrangement inn på elektronisk kalender.  Ringebu kommune har integrert Kulturnett Oppland sin kalender på hjemmesiden.  Trykk på "legg til" og registrer ditt arrangement.  Kulturnett Oppland sørger for å formidle arrangement til GD puls og Visit Lillehammer

648.jpg

Fra 01.01.17-24.03.17 ble det samlet inn 110 tonn matavfall fra storhusholdninger, butikker m.m. i midtdalen. Dette er en økning på ca. 30 tonn (ca. 38 %) i forhold til samme periode i 2016.

Tidligere ble en del matavfall levert felles med restavfall. Rutinene for mottak av restavfall på våre mottak ble innskjerpet fra høsten 2016.

MGR samler hver uke inn matavfall og papp fra næringsbedrifter i midtdalen. Næringsbedrifter som ennå ikke har ordning for matavfall bes kontakte MGR for avtale.

Publisert 24.03.2017
Gammel_Sola bryter gjennom sørover dalen.jpg

Kommuneplanens arealdel legges nå ut til 3. gangs høring og offentlig ettersyn.  Planforslaget omfatter hele kommunen (unntatt Kvitfjell) og inneholder bl.a forslag til nye bestemmelser og retningslinjer, områder for boligbebyggelse, fritidsbebyggelse, sentrumsformål, næringsbebyggelse og spredt fritidsbebyggelse i LNF-områder.

Barnehage.png

I disse dager lanserer Ringebubarnehagene et besøkskonsept med tilbud om studiebesøk, for barnehageansatte i andre kommuner. Tema for besøkene er prosjektjobbing "Barnet som aktiv samfunnsborger"

Publisert 21.03.2017
Forsøk naturfag

På 9. trinn arbeider elevene med temaet energi i naturfag-timene.  I den forbindelse har vi laget og skutt opp luftraketter, da dette gir en fin illustrasjon på energioverganger. Rakettene lages av papir og skytes opp ved hjelp av tomflasker kombinert med høyt trykk. Det meldes om stort engasjement og stadig nye rekorder blant elevene!

Publisert 17.03.2017
1602[1].jpg

Mange husstander vil nå fremover kvitte seg med sine brukte FM-radioer.

MGR tar imot gratis brukte FM-radioer på all våre betjente mottak (Ruste, Kvam og Frya). I tillegg kan radioer leveres til butikker som selger tilsvarende varer.

Det anbefales ikke at brukte FM-radioer leveres til gjenbruk.

Publisert 13.03.2017
l-barnehagedagen.jpg

Årets tema for barnehagedagen er barnehagens arbeid med lek og lekens betydning for barns vennskap. Leken og det å ha noen å leke med, er det som barn selv sier er viktigst for å trives. Slagordet denne gangen er derfor: "Vi vil leke".

Barna forteller til forskere som spør, at det viktigste for deres trivsel i barnehagedagen er å leke og det å ha venner å leke med.

Våre barnehager skal preges av lekende læring og lærende lek.  Lek er barnets hovedaktivitet og har en egenverdi, det er lek for lekens skyld. Leken er en grunnleggende livs- og læringsform. Leken er ikke bare et middel for læring og utvikling, men den er også barns naturlige uttrykksform.

Leken er viktig for at barna skal utvikle en god selvfølelse og en følelse av kompetanse. Derfor er det avgjørende at barn får tid og rom til å leke. Leken har også betydning for utvikling av empati, selvforståelse og læring og den gir helse, indre tilfredsstillelse og trivsel. Det finnes ikke noe som kan erstatte spontan og selv initiert lek.

Lek bidrar til barns følelse av glede, tilfredsstillelse og lykke. Det å skape gode muligheter for barns lek i barnehagen er noe av det viktigste man kan gjøre for at barn skal få en god barndom.

De voksne i barnehagen er det viktig å tilrettelegge og være tilgjengelig for barnet. Det å være nær, men samtidig gi barnet god tid slik at det kan resonere seg frem til løsninger selv.

«Du må ikke skille lek fra læring og arbeid. Lek er liv». - Per Bernemyr.

«Lek er arbeid i barndommens rike». – Margareth Ollin

Publisert 10.03.2017
fiber- illustrasjon.jpg

Ringebu, Sør-Fron og Nord-Fron kommune samarbeider nå om å kartlegge innbyggernes interesse for fiberutbygging i Midt-Gudbrandsdalen. Ønsker du tilgang til fibernettverk? Registrer din interesse her innen 27. mars kl.12.00- da stenges svarmuligheten. En kartlegging av hvilke husstander som ønsker fiber er nødvendig dokumentasjon dersom vi skal kunne søke på nasjonale midler til fiberutbygging. Vi er på! Er du med?